Als je dit leest, ben ik alweer meer dan een maand zonder chemo en het is een heel ander leven dan toen alles draaide rond labo, ziekenhuis, chemo en alles wat daarmee te maken had.

Op 24 augustus kreeg ik de 18de en laatste chemobehandeling uit deze reeks.

Op 29 augustus volgde de CT-scan en op 2 september kon ik naar de consultatie om de uitslag van de CT-scan te bespreken.

De uitzaaiingen zijn verder afgenomen. De zieke klier achter mijn linker sleutelbeen is weg. Er zijn geen nieuwe uitzaaiingen bij gekomen. Er zit echter nog veel kanker vooral op het buikvlies, in mijn bekken en rond de aorta, bij de leverpoort. Toch werd er besloten me een chemo vrije tijd te geven tot ik weer klachten krijg. De eerste controle is gepland op 29 november. Dan krijg ik een gesprek over hoe ik me voel en wordt de tumormarker bepaald. Naar aanleiding daarvan kijken we verder.

Ik hoop van harte dat ik niet herval in de eerste zes maanden. Medisch gesproken is er dan niet zo’n goed vooruitzicht. Ik zeg bewust MEDISCH gesproken, want omdat ik mijn vertrouwen op God stel weet ik dat, hoe het ook verder gaat, Hij met mij gaat en de uitkomst heel goed zal zijn. Mijn leven is veilig in Zijn hand!

Mijn zus-kapster heeft me voor de tweede keer gekortwiekt. De mevrouw in de winkel van sjaaltjes, mutsjes en pruiken, die veel ervaring heeft met kankerpatienten, zei dat ik dan sterker haar zou terugkrijgen. Dan gaan we dat proberen. Ik ben benieuwd!

IN DE TUIN

Mijn zus-tuinvrouwtje heeft een hortensia gekocht en van goede vrienden in Nederland kreeg ik een stokroos, voor mijn verjaardag. Ons tuintje staat nu redelijk vol, want de twee Brugmansia’s zijn tot sterke struiken uitgegroeid. Die trompetbloemen die ze voortbrengen zijn bijzonder mooi. Ik zit met een probleem: Die planten zijn niet winterhard. Als het een stuk kouder wordt, zou ik ze binnen moeten zetten, in een bloempot, maar daarvoor zij ze gewoon veel te groot. Mijn zus zegt: stekken! maar dan moet het grootste deel van de huidige planten in de groencontainer en dat vind ik niet fijn!

De Chinese rozen hebben prachtig gebloeid evenals de grotere hibiscus, die er al stond toen ik hier kwam wonen.

We genieten volop van ‘ons’ tuintje!

BINNENSHUIS

In de keuken en badkamer zijn er nu steentjes geplaatst! Binnenkort nog de stekkers en stopcontacten afwerken en dan is het meeste gebeurd.

Deze dagen ben ik met mijn jongste zus, op zolder, plaats aan het maken voor dozen van de kleine slaapkamer, want daar moet ruimte gemaakt worden om een vakjeskast van Ikea, in elkaar te zetten. Ik heb nog zoveel dozen staan, die nog niet zijn uitgepakt of die nooit uitgepakt zullen worden 😉

VRIENDEN EN CONTACTEN

Ik kon op bezoek bij vrienden in Nederland, op twee plaatsen. Het deed me echt deugd. Hen ook, merkte ik.

Het contact met enkele lotgenoten is me ook tot steun.

De meeste weekends ben ik nog steeds bij mijn zus-schrijfster en ons nichtje Deborah! We genieten van elkaar! Ook twee broers en schoonzussen kon ik bezoeken.

Voor de rest in WhatApp een goede hulp om contact te houden met vrienden en (schoon)familie.

Je ziet: MIJN LEVEN IS MEER DAN ALLEEN KANKER!