Onderweg met Linda

avonturen, levensreis, geloof & gezondheid

Van 9 tot 14 december weer bij Maria

In deze periode zij er twee hoogtepunten:

1. Op zondag 10 december worden de twee zoontjes van ons oudste neefje gedoopt.

Het laatste deel van de heenreis leggen we af in de auto van Caterna en Jeffrey. De reis zou anders veel complexer geworden zijn. Dank jongelui! Walter Jr., die zich Sam laat noemen, woont in een omtralied domein in Las Colinas, geheten Santa Elena. Niemand kan het terrein op of af zonder afstandsbediening, begrijp ik. Zijn zoontjes zijn Thomas en Martin. De eerste is 3 jaar en de jongste is 3 maanden.
Ik zie mijn ex-schoonzus terug. We hebben heel wat bij te praten na ongeveer 28 jaar. Ik leer er ook een Vlaamse kennen, uit Halle. Ze woont er al ongeveer 35 jaar en is getrouwd met een Chileen.

De maaltijd is een tuinfeest met lekkere hapjes en drankjes. Ik ben tevreden met toastjes, wat kip en later als afsluiting een stuk taart. Ik leer daar een grenadinedrankje kennen dat lekker smaakt. De doop wordt uitgesteld van 17 naar 19 uur. Als het dan eindelijk zover is, blijken er 7 dopelingen te zijn, waarvan de twee oudste al ouder zijn dan 10 jaar.
Het duurt voor Thomas allemaal veel te lang. Voor mij ook. Ik heb om de 3 uur zeker een tijd rust nodig en daarvoor ben ik niet genoeg op mijn gemak.
Vanaf het huis zie je daar in de verte ook bergtoppen met ‘eeuwige’ sneeuw. Mooi!
Santa Elena is een compleet andere wereld dan Santa Clara. Wij pendelen tussen de twee, maar veel inwoners van de ene wijk hebben geen idee van hoe de anderen leven, hoorde ik.
Uiteindelijk worden we door de Vlaamse vrouw bij een metrostation afgezet en kunnen we terug naar Maria.

2. Op donderdag 14 december het burgerlijk huwelijk van Jeffrey en Caterina

Al heel vroeg moeten we uit de veren, want de taxi komt rond 7:30.
Jeffrey en Caterina trouwen deze dag voor de wet. Het kerkelijk huwelijk is pas in maart 2018 gepland. Ons Mieke wordt getuige en Deborah mede-getuige. Deborah geeft Caterina een mooie bloemenkrans.
We maken kennis met de oma, moeder en opvoedster van Caterina en ook met haar zus. Het wordt een leuke dag in hun koele huis. Ik leer broodjes met avocado (palta) lekker vinden en kerst-zandkoekjes. Er staan ook nog 3 soorten taart, maar ik hou me bij de twee eerder genoemde dingen. Sam en zijn vrouw Silvia zijn ook aanwezig en hebben nu meer tijd voor gesprek dan op hun eigen feest. Silvia verstaat Engels, net zoals Caterina en haar moeder. Dat maakt de communicatie eenvoudiger. Kort na de middag trek ik me terug voor een dutje, later doet ons Mieke hetzelfde. Als we allebei wakker zijn, gaan we naar een Spaans domein met zwembad, speeltuin en restaurants, daar eten we samen met Jeffrey en Caterina in de zaal ‘El Sid’. Het eten is er bijzonder lekker en gezellig. Mieke en ik eten een broodje avocado op een bedje van sla. Na de maaltijd blijven we niet meer lang.
Rond 20 uur zijn we terug bij Maria waar we later nog een broodmaaltijd krijgen. Dan zit de dag er weer op.

De andere dagen gebeurt er natuurlijk ook een en ander, maar het zijn voor mij vooral dagen om te rusten en mijn blog en correspondentie bij te werken.

Vorige

Foto’s van de rit naar het Zuiden & Santiago

Volgende

Van vrijdag 15 tot maandag 18 december, bij Maria in Santa Clara

 1. Trudie Erkelens

  Lieve Linda,

  Wat fijn om te zien dat het goed met je gaat en dat je zo geniet.
  Je ziet er goed uit.

  Nog een paar dagen en dan zit dit avontuur er weer op.
  Geniet er van en alvast een goede thuisreis gewenst.

  Veel liefs,
  Trudie en haar mannen 🙂

 2. Anke Bogaerds

  Lieve Linda,

  Wat een avonturen! Je hebt geweldig veel gezien en meegemaakt!
  Je komt al bijna weer naar huis….
  Veel zegen nog voor deze laatste dagen.
  Een voorspoedige en veilige thuisreis gewenst!

  Veel liefs,

  Rob en Anke

 3. sofĂ­a fuenzalida

  Lieve Linda, het was voor me zeker een wonder jou te zien!, na zoveel jaaren het tijd is precies niets, dank je voor de tijd die ik jou ontmoet, ik hoop zeker dat je in Chili een zeer goeie ervaring me maakte,

  een dikke kus, Toty

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén