Onderweg met Linda

avonturen, levensreis, geloof & gezondheid

Het blijft spannend!

Donderdag 16 november kreeg ik dan een echo van de onderbuik.

Mijn vriendin W. zette me af voor de hoofdingang van Gasthuisberg.

In de wachtzaal las ik in Lucas, hoofdstuk 2 en bij vers 3 viel me het volgende op: ‘EN ZIJ GINGEN SAMEN OP REIS’. Ik dacht: dus toch! Toen werd ik binnen geroepen voor de echo.

Er bleek nog steeds een collectie zichtbaar te zijn (cyste? abces?) van ongeveer 2 cm. Ze weten niet wat de oorzaak daarvan is.

De radioloog zou de foto’s direct verwerken en doorsturen naar de dagzaal en daar zou ik de uitslag horen na 15 uur.
Ik at een broodje en praatte een tijdje met een vriendin die in Gasthuisberg werkt en zij vergezelde me op tijd naar het oncologisch dagcentrum. Ik kreeg een relax toegewezen en er werd bijna onmiddellijk bloed genomen. De gynaecloog/oncoloog kwam kijken hoe het de voorbije weken gegaan was na mijn eerste kuur Avastin (maar ze tellen door dus dat was 7 en donderdag kwam ik voor kuur 8. Ze zei dat er een dokter zou komen van de abdominale heelkunde en dat ik op haar advies af moest gaan, want zij – op het dagcentrum – zijn niet gespecialiseerd in darmen. Die dokter kwam en stelde zich voor als ‘de buikdokter’. Grappig 😉 Ze zei heel duidelijk dat er geen reden was om NIET op reis te gaan naar Chili. De oorzaak van het abces zouden ze begin 2018 verder uitzoeken en er zou een coloscopie gepland worden. Operatie of punctie kwamen voor mij niet in aanmerking omdat ik behandeld word met Avastin.

Later kwam de gynaecoloog/oncoloog terug en drukte me op het hart vooral een ziekenhuis te bezoeken als ik meer pijn zou krijgen of hoge koorts zou maken. Ze benadrukte dat ik op eigen verantwoordelijkheid op reis ga, maar dat begrijp ik wel.

Het was dus een bewogen namiddag. Gelukkig kon ik alle vragen en emoties delen met mijn vriendin W. die rond 15 uur terug was gekomen en erbij bleef toen de dokters kwamen. Ik ben daar zo dankbaar voor want ik kan makkelijk iets verkeerd verstaan: of door spanning of door mijn slechthorendheid.

Rond 18:30 bracht ze me thuis en kon ik het feit tot me door laten dringen:

IK GA OP REIS
IK GA NAAR CHILI
ER MOET DUS HAAST GEMAAKT WORDEN MET INPAKKEN.

Ik ben benieuwd en ook een beetje verward door alles wat ik hoorde. Het lijkt erop dat ik een oranje licht kreeg; duidelijk niet rood, maar ook niet volop groen. Ik ga op eigen verantwoording! Onder leiding van de Heer.

Vorige

Welkomstwoordje

Volgende

Aangekomen in Chili

12 Reacties

 1. Trudie Erkelens

  Ha lieve Linda,

  Het is bijna zover: je gaat naar Chili!!!!
  Wij wensen je een goede reis en een geweldig tijd daar.
  Wij bidden dat alles goed mag gaan en je gezond mag blijven.
  God gaat met je mee, een hele geruststelling.

  Heel veel liefs van de Erkelensjes 🙂

  (we zijn benieuwd naar je verhalen)

 2. Piet en Hanneke Krijnen

  Dag lieve Linda, we hebben het je zojuist ook per e-mail geschreven: we zijn er van overtuigd dat je niet alleen gaat: de Heere gaat met je mee.
  We wensen je dan ook een heel voorspoedige en gezegende reis toe!
  Lieve groetjes, Piet en Hanneke

 3. Marcus

  Ik hoef het niet te zeggen: Vaya con Dios
  want dát is echt (al) zo.
  Groet uit Leiderdorp

 4. Ineke & Jaap

  Hoi Linda,
  We hebben elkaar niet meer gesproken en dus langs deze weg een goede en veilige reis toegewenst en een gezegend verblijf in Chili

 5. Hedi

  Lieve Linda.
  Vandaag ga je op weg naar Chili. Ik bid voor je dat je een onvergetelijke tijd mag hebben en je gezondheid je niet in de weg zal staan.
  Liefs en groetjes, Hedi

 6. Marion

  Wij wensen jou God’s Zegen toe. Een mooie tijd om te mogen genieten van alle nieuwe indrukken. Psalm 103: 1 en 2. Veel liefs Wim en Marion Smit

 7. Karin Speksnijder

  Samen met God dit avontuur beleven. Een rijke en gezegende tijd de komende 4 weken Linda! We gaan hier in gebed met je mee.

 8. Laila

  Geniet met volle teugen!

 9. Eunice Maria

  Lieve Linda ,
  Fijn dat je op reis bent geniet daar in Chili .Gods nabijheid toegebeden
  Liefs Eunice

 10. Marcus

  Marcus,
  dag Linda en andere reizigsters! Goed aangekomen?

 11. Catharina

  We hebben nog niets van je gelezen. Dus ook wij zijn benieuwd of alles goed is ! Zal wel een zware reis geweest zijn en flink bijkomen de eerste dagen. We kijken uit naar een berichtje. Gods zegen !
  Fam. Holtrust

 12. Peter Adriaens

  Hallo Linda,

  Je schrijft spannend. Het leest als een thriller.

  Groetjes,
  Peter

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén